Formule 1

Bernie Ecclestone: "Ik vertrouw hem blind, ik zou hem een blanco cheque geven"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 maart 2019 07:26 • Print artikel

Bernie Ecclestone heeft de Formule 1 verkocht, maar dat betekent niet dat hij zijn mening over de koningsklasse niet onder stoelen en banken steekt. De 88-jarige Brit denkt dat dit jaar de titel naar Sebastian Vettel gaat, ondanks dat Hamilton volgens hem de favoriet is. Dat komt met name door de veranderingen die Ferrari dit jaar heeft doorgevoerd. “Maurizio Arrivabene probeerde wat dingen te veranderen, maar zat niet op een lijn met de mensen binnen Ferrari”, zegt Ecclestone tegen Corriere della Sera. “Mattia Binotto is heel anders, hij werkt daar al 25 jaar. Hij begrijpt het bedrijf en de mensen die er werken en neemt snel beslissingen.”

Sebastian Vettel


De 88-jarige Ecclestone is een goede vriend van Vettel en spreekt hem geregeld. De voormalig F1-baas denkt dat de Duitser de titel gaat pakken. “We zijn vrienden, we praten en we wisselen adviezen uit”, zegt de bejaarde Brit. “We brachten oud en nieuw samen door in Zwitserland en ik geloof dat deze keer Ferrari gaat winnen, met Vettel. Ik heb een goed gevoel over de sfeer in het team en over de auto. Ondanks dat Hamilton de favoriet is.”

Bernie gelooft echter dat Vettel de slimste coureur op de grid is. “Hij is intelligent, hij heeft op elk gebied veel interesses”, zegt Ecclestone. “Maar hij is gereserveerd. Zodra de race afgelopen is, keert hij terug naar zijn huis, naar zijn vrouw en kinderen. Het is het tegenovergestelde van Lewis. Weet je wat ik hem voorgesteld heb? Om zich meer open te stellen, te tonen dat hij anders is dan het lijkt. Je kunt Seb vertrouwen, hij is een ‘echt’ persoon. Ik vertrouw hem blind, ik zou hem een blanco cheque geven.”

Hamilton is inderdaad het tegenovergestelde van de Ferrari-coureur, zo erkent de Brit ook over zijn landgenoot. “Lewis is uniek”, vertelt de voormalig F1-baas over de wereldkampioen. “Hij is het beste en het slechtste voor de F1. Het beste, omdat hij als geen ander weet hoe hij reclame voor de sport moet maken en het slechtste omdat hij de aandacht van de F1 wegneemt en op zichzelf plaatst. Hij doet niets fout, maar de andere coureurs moeten wakker worden en hun personaliteit tonen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS