Formule 1

Barcelona hoopt Grand Prix te behouden: "Het zou een tragedie zijn..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2019 11:28 • Print artikel

Het is officieel! Vanaf 2020 wordt de Nederlandse Grand Prix verreden. Het verhaal gaat dat de F1-wedstrijd op Circuit Zandvoort de vervanger van de race in Spanje wordt. Toch komen er vanuit Barcelona andere berichten. Vincenc Aguilera, directeur van het Circuit de Catalunya, zegt nog steeds in onderhandeling te zijn met Liberty Media.

Verstappen Barcelona


“We hebben geen kalenderdiscussies”, aldus de directeur tegenover El Mundo Deportivo. “Dat is het probleem niet, we kunnen er op staan naast Zandvoort en anderen.”

Toch lijkt het er op dat de wedstrijd in Nederland de eerste wedstrijd van het Europese seizoen gaat worden. “Het zou een tragedie zijn als we de F1 verliezen”, vertelt Aguilera. “We blijven vechten om dezelfde datum te behouden, maar het zou ook geen drama zijn. Ik zou er de voorkeur aan geven om 15 dagen eerder of later te houden, in plaats van helemaal geen F1.”

Volgens de Spanjaard is er dan ook nog genoeg tijd om het tij te keren. “We hebben eigenlijk tot de zomer”, aldus de circuitdirecteur. “Het kan juli zijn, of het einde van juni of het einde van juli als we ons het leven heel lastig maken, maar we hebben redelijk wat tijd om te onderhandelen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS