Formule 1

Jumbo Racedagen: Kim Lalihatu de snelste dame in de eerste vrije training Ladies GT

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 mei 2019 06:30 • Print artikel

ZANDVOORT - De eerste training van de Ladies GT leek een eitje voor Kim Lalihatu. De Jumbo-medewerkster had het grootste gedeelte van de oefensessie de snelste tijd (2:27.431) in handen en verbeterde die steevast. Linda Hakeboom zette de tweede tijd neer, gevolgd door Eva Koreman. Zangeres Do van Hulst reed een constante training op P4 en Meike Wortelboer sloot de topvijf af aan het einde van de eerste dag van de Jumbo racedagen, driven by Max Verstappen.

Ladies GT Kim Lalihatu
Kim Lalihatu

Het begin van de training was voor sommige dames nog wat onwennig, maar Heidi Korsten liet al snel zien uit het goede racehout te zijn gesneden. Do van Hulst volgde op P2. Kim Lalihatu, een van de snelle de Jumbo-medewerksters, volgde op een halve seconde afstand van de presentatrice. Na vier ronden begonnen de zeventien dames die op het circuit rondreden, hun ritme te vinden en zelfs hun rondetijden te verbeteren.

Met iets meer dan twaalf minuten te gaan Kwam Eva Koreman opzetten en pakte ze P2, terwijl Kim Lalihatu de snelste tijd noteerde met haar tijd van 2:29.322. Romy Monteiro, die wel gewend is aan wat spanning en sensatie, zakte langzaam terug in het veld naar P16 nog voor Marly van der Veld.

Antoinette de Jong, die er ook aan gewend is om zich op glad ijs te begeven, kreeg steeds meer vertrouwen. De topschaatster probeerde Sandra Schuurhof voor te blijven in haar strijd om binnen de toptien te blijven.

Ladies GT Linda Hakeboom
Linda Hakeboom

De laatste vijf minuten van de vrije training werden nog spannend. De topdrie bestond uiteindelijk uit Kim Lalihatu, die de leiding veroverde met een tijd van 2:27.432, gevolgd door Linda Hakeboom op P2 en Eva Koreman die stap voor stap haar snelste tijd verbeterde en zich op de derde plaats nestelde. Ook in het middenveld was het stuivertje wisselen, waar Romy Monteiro de topvijf binnendrong achter Do Verhulst.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS