Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Mick Schumacher maakt promotie: "In mijn ogen een logische stap op mijn sportieve pad"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 november 2018 15:31 • Print artikel

Mick Schumacher komt volgend jaar uit in de Formule 2 met Prema Racing. Daarmee zet de Duitser het partnerschap voort met het Italiaanse team, waarmee hij dit jaar het Europees Formule 3-kampioenschap won. De jonge Duitse coureur won dit jaar in de strijd om die titel acht races, zeven pole positions en behaalde maar liefst 14 podiumfinishes.

Mick Schumacher

“Ik kijk uit naar het volgende seizoen waarin ik met Prema deelneem in het FIA Formule 2”, zei Mick Schumacher over zijn promotie. “In mijn ogen een logische stap op mijn sportieve pad, omdat ik mijn technische ervaring en rijvaardigheden verder wil ontwikkelen. Voor mij was het duidelijk om met Prema in de Formule 2 te stappen. Ik kan de Prema-familie niet danken voor wat we samen als team bereikt hebben en hoe we doorgaan om ons samen te ontwikkelen. Ik ben ook blij om de Formule 2-test in Abu Dhabi te gaan rijden.”

Natuurlijk is het Italiaanse team ook blij dat de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, Michael Schumacher zich voor nog een seizoen aan de succesformatie van Prema heeft verbonden. “We zijn trots om Mick te verwelkomen in onze Formule 2-operatie voor 2019”, zei teambaas Rene Rosin. “Hij is extreem getalenteerd en een toegewijd racer. Om met hem te werken is een genot en we kunnen niet wachten om dit avontuur samen te beginnen. Dit kampioenschap is niet makkelijk door haar leercurve voor een rookie, maar we denken dat Mick de volwassenheid heeft om het voor elkaar te krijgen. We zijn blij met de start van dit volgende hoofdstuk in zijn carrière en blij dat we er een deel van uitmaken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS