Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Mick Schumacher: "Het is een eer om met mijn vader vergeleken te worden"

Uitgegeven door Bart • 21 maart 2019 05:02 • Print artikel

Mick Schumacher staat voor een nieuwe avontuur in zijn nog prille racecarrière. De zoon van de zevenvoudig wereldkampioen debuteert dit jaar in de Formule 2 en sloot zich onlangs aan bij de Ferrari Driver Academy. Bij de Italiaanse renstal voelde de Duitser zich snel thuis. "Ik kan zo veel leren van de ervaring bij Ferrari", zegt Schumacher, die uitkomt voor het team van Prema Racing. "Ik werd direct opgenomen in de familie en dat terwijl Ferrari ook lange tijd deel van mijn familie heeft uitgemaakt."

Mick Schumacher


Hoe dichter Mick Schumacher bij de Formule 1 komt, hoe meer hij vergeleken wordt met zijn vader. "Het is voor mij nooit een probleem geweest om met mijn vader vergeleken te worden. Eigenlijk is het vrij simpel. Vergeleken worden met de beste coureur aller tijden is altijd het doel dat je wilt bereiken. Het is een eer om met hem vergeleken te worden."

In aanloop naar het F2-seizoen heeft Schumacher niet stilgezeten. "Ik heb gedaan wat iedere coureur in de winter doet om fit te blijven. Trainen, surfen, rennen, fietsen. Alles om 100% klaar te zijn voor het seizoen en ik voel me er 110% klaar voor. Ik ben erg gemotiveerd om weer in de auto te stappen. Mijn doel is om zo veel mogelijk te leren. Alle data in me op te slaan en met zo veel mogelijk mensen samenwerken om van iedereen iets te leren. Het zal anders dan anders zijn met veel meer mensen om de auto heen. Het is interessant om te kijken hoe dat in zijn werk gaat."

"De F2-auto ziet er wat agressiever uit en ook sneller dan een F3-auto", legt Schumacher uit. "Het komt al veel dichter in de buurt van een Formule 1-auto. Vier jaar bij Prema voelt inmiddels als thuis. Het is een hechte familie. Er is veel wederzijds vertrouwen dat we gedurende de jaren hebben opgebouwd. En dat is een hele goede combinatie in de motorsport."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS