Dakar

Vierde tijd Erik van Loon in lastige stage: "Moeilijke proef, waar we hier en daar wel een foutje hebben gemaakt"

Uitgegeven door Johan Vis • 20 april 2018 04:11 • Print artikel

Aan de finish van de driehonderdachtenvijftig kilometer lange proef in Qatar zijn Erik van Loon en Wouter Rosegaar positief verrast met hun vierde tijd op 33 minuten achterstand. Ondanks een paar foutjes, die direct minuten tijd kosten, lukte het om een goed ritme te vinden en haalden zij met de Toyota Hilux zes andere deelnemers in op de stage.

Erik van Loon

Van Loon en Rosegaar zijn zich ervan bewust dat er nog dingen beter kunnen: “Maar daarvoor zijn we hier,” vertelt Van Loon. “Het was een moeilijke proef waar we hier en daar wel een foutje hebben gemaakt. Dat kost dan meteen een minuut of tien. Het duurde even voor we de goede snelheid hadden bij moeilijke situaties. Uiteindelijk pakten we daar wat snelheid terug om meer overzicht te houden en daardoor minder fouten te maken.”

Aan de finish waren ze dan ook verrast met de vierde tijd. “Ik had de vierde tijd niet verwacht doordat we toch wel wat verloren hebben onderweg. Maar het belangrijkste doel is om te leren en dat doe je door fouten te maken. Dus we kijken uit naar morgen waar opnieuw een lange proef op het programma staat.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS