Dakar

Toyota met Bernhard ten Brinke, Nasser Al-Attiyah, Giniel de Villiers en Fernando Alonso: Ten Brinke verwacht loodzwaar avontuur

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 oktober 2019 12:00 • Print artikel

Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul maken zich op voor een loodzwaar avontuur in de Rallye du Maroc. Vijf dagen lang strijdt de Nederlands/Belgische fabrieksequipe van Toyota Gazoo Racing rondom Erfoud met vrijwel de gehele wereldtop. De slijtageslag over 2596 km is traditioneel de opmaat naar de Dakar Rally. “We zijn fit en gemotiveerd”, aldus Bernhard ten Brinke. Naast Bernhard rijden ook Nasser Al-Attiyah, Giniel de Villiers en nieuwkomer in het Toyota-team: voormalig F1-wereldkampioen Fernando Alonso.

Toyota Gazoo Racing met Bernhard ten Brinke, Nasser Al-Attiyah, Giniel de Villiers en Fernando Alonso racexpress

Dit seizoen maakten Bernhard en Tom met hun Toyota Hilux al bikkelharde wedstrijdkilometers in Qatar, Abu Dhabi en Kazachstan. En werd met een rallyauto gestart in de Hellendoorn Rally. “Tom en ik hebben dit seizoen heel veel ervaring opgedaan over de hele wereld. We willen hiervan gaan profiteren in Marokko.”

In aanloop naar de start van de Rallye du Maroc werd drie dagen getest onder regie van Toyota Gazoo Racing. “We hebben kunnen werken aan de finetuning van de Toyota. We hebben een aantal aanpassingen gemaakt, waarmee we denken sneller te kunnen zijn. Dus we kijken terug op een zeer succesvolle test.”

Gehele wereldtop
In de woestijn van Marokko gaan Bernhard en Tom de strijd aan met vrijwel de hele wereldtop. Alle fabrieksteams zijn aanwezig, zo ook Toyota Gazoo Racing met hun vier rijders.

“Ik kijk uit naar de samenwerking met de andere rijders en Toyota Gazoo Racing. Het wordt een harde wedstrijd; voor de auto, maar ook voor ons in de auto”, benadrukt Bernhard ten Brinke. Ruim 60% van het parcours is vernieuwd en een ferme extra uitdaging is dat tijdens 2 etappes de roadbooks pas op ochtend voor de start worden uitgedeeld.

Fit en gemotiveerd
“Die nieuwe regel zal het navigeren nog lastiger maken. Maar we hebben al geoefend met een eigen roadbook die Tom heeft ingedeeld volgens de nieuwe opzet. Dus ook in dat opzicht zijn we voorbereid.” De Rallye du Maroc 2019 bestaat uit 5 etappes, waarvan twee langer dan 400 km, waarbij alle soorten ondergronden zullen moeten bedwongen.

Bernhard ten Brinke: “We zijn fit en zeer gemotiveerd. We hopen onze wedstrijdkilometers om te zetten in een goed resultaat. Het zal een interessante rally worden, gezien alle nieuwe elementen en het zeer sterke startveld.” Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul rijden met startnummer 304 op hun fabrieks Toyota Hilux.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS