Dakar

Terranova met MINI knalt op stilstaande Toyota van Erik van Loon: "Poe, wat een dag"

Uitgegeven door Johan Vis • 16 januari 2020 17:15 • Print artikel

Erik van Loon en Sébastien Delaunay startten het tweede gedeelte van de marathonetappe in de Dakar Rally 2020 met een te lage bandenspanning. In het laatste gedeelte werden zij aangereden door de Mini van Terranova, nadat de auto niet wilde starten. Na een spoedreparatie aan de Toyota Hilux konden zij verder en kwamen met 47 minuten tijdsverlies aan de finish. Desondanks was Van Loon wel tevreden.

null

“Poe, wat een dag. We begonnen als zevende en hadden te zachte banden. Het eerste stuk was ongeveer tachtig kilometer duinen, geweldig! Daar verliezen we onnodig tijd, dat is wel jammer. Aan het eind werd ik ingehaald door Han Wei, hij reed samen met Terranova. Terranova bleef achter mij hangen en toen miste ik een afstapje. Daardoor sloeg de motor af, maar die wilde niet starten. Daarna dook Terranova er vol achterin. Sébastien kreeg de auto weer aan de praat met een schroevendraaier, maar wat Terranova doet kost ons 25 minuten en het was onnodig. Dus eigenlijk rijden we weer een top-tien-tijd, ondanks die verkeerde bandenspanning, daarmee zijn we gewoon tevreden. Morgen de laatste dag hier, dat zal toch wel weer een lange dag worden,” aldus Van Loon.

De laatste etappe van Dakar 2020 gaat van Haradh naar Al Qiddiyah, net buiten Riyad. De proef is 374 kilometer lang. Voor het finishpodium is nog een korte demonstratie proef van een paar kilometer. De eerste auto start om 8:20 (6:20 NL tijd), de podiumceremonie begint om 13:00 (11:00 NL tijd) en duurt tot 21:00 (19:00 NL tijd).

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS