Dakar

Team overleden Goncalves trekt zich terug uit Dakar: "Tijd nodig om te rouwen"

Uitgegeven door Bart • 13 januari 2020 11:09 • Print artikel

De Indiase fabrikant Hero heeft zich teruggetrokken voor het restant van de Dakar Rally. Dit naar aanleiding van het overlijden van Paulo Gonçalves tijdens de zevende etappe op zondag. "Het is triest en we voelen allemaal dat we tijd nodig hebben om te rouwen en het verlies van een goede vriend en teamgenoot te verwerken", zegt een woordvoerder van het team tegen Motorsport.com. De achtste etappe werd vanwege het overlijden van Gonçalves al gecanceld voor de motoren en de quads.

Paulo Goncalves


De Portugees sloot zich halverwege 2019 aan bij het Indiase team na een lang verblijf bij Honda. Daar haalde hij zijn mooiste resultaat door in 2015 als tweede te eindigen achter Marc Coma.

Hero deed met vier motorcoureurs mee aan deze Dakar Rally. Alleen CS Santosh was nog officieel in de race. Hij stond na de zevende etappe op de 35e plaats. De zwager van Gonçalves Joaquim Rodrigues moest in de openingsetappe opgeven en reed vervolgens in het Experience-klassement. Sebastian Buhler kwam in de zesde etappe niet aan de finish.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS