Dakar

Team De Rooy Iveco zet de joker in...!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2020 05:02 • Print artikel

De vijfde etappe van de Dakar Rally 2020 was lang geen onaardige dag voor Petronas Team De Rooy Iveco. Vick Versteijnen revancheerde zich uitstekend met een zesde tijd en was daarmee de beste Nederlander. Zijn tijd telt alleen niet mee, omdat hij buiten competitie in het Experience-klassement rijdt. Wat wel meetelt is de tiende plaats voor Janus van Kasteren, die daarmee opklom naar de zesde plaats in de algemene rangschikking.

Petronas Team De Rooy Iveco Vick Versteijnen 2020 Dakar

Van Kasteren kan daarbij rekenen op de ruggensteun van Albert Llovera, Vick Versteijnen en Michiel Becx. Omdat Versteijnen in de Experience-klasse rijdt nu, start hij etappe 6 als zestiende, ondanks zijn zesde plaats in rit 5. Met die tijd was Versteijnen dolblij. “Vanaf 16 starten is toch een stuk beter dan van helemaal achteraan, zoals vandaag”, zei hij.

Versteijnen is sowieso blij dat hij nog een kans heeft om er wat van te maken. Helemaal als het een dag is als vandaag. “Een probleemloze dag. In het begin reden we in een gordijn van stof en daarin moesten we rotsblokken ontwijken en auto’s, buggy’s en quads inhalen voordat we bij de trucks kwamen, waar we er ook nog een stuk of acht van hebben ingehaald.”

Het tweede deel van de proef – zand – vond Versteijnen prachtig. “De sfeer in de auto is goed, we hebben lekker gereden vandaag en dan is de zesde plaats een enorme opsteker na de ellende van gisteren. Ik hoop dat het morgen weer zo gaat. Het schijnt een pittige etappe te worden. Ik ben benieuwd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS