Dakar

Sterk optreden Erik van Loon ondanks een geëxplodeerde band: "Doen niet onder voor elkaar"

Uitgegeven door Johan Vis • 13 januari 2020 03:58 • Print artikel

Op de langste etappe van Dakar 2020 rijden Erik van Loon en Sébastien Delaunay tussen de tiende en dertiende tijd. In een secondenstrijd met Roma, Prokop en Zala wordt het duo twaalfde op twintig minuten van Carlos Sainz, die de etappe wint. Ondanks een geëxplodeerde band hebben zij onderweg geen problemen en kunnen zij zich opmaken voor opnieuw een lange etappe.

Dakar 2020 Erik van Loon en Sébastien Delaunay

“We zijn als dertiende gestart en als twaalfde gefinisht. Achter ons zaten nog een aantal snelle rijders", zei Erik van Loon, die tevreden was met zijn optreden. "De laatste kilometers reden we met een aantal auto’s kort bij elkaar en dan doen we niet onder voor elkaar.” De dag wordt echter overschaduwd door het overlijden van motorrijder Paolo Goncalves. “Ik wens de nabestaanden sterkte toe in deze moeilijke tijd. Mijn eerste rally, waarin ik navigeerde, was tevens zijn eerste. Dus wij zijn elkaar vaak tegen gekomen. Hij was altijd aardig, de Dakar zal hem missen.”

Maandag start en finisht de rally in Wadi Al-Dawasir met een proef van 477 kilometer lang, waarin de landschappen mooi zijn en de paden lang. De eerste auto gaat om 8:25 (6:25 NL tijd) van start en wordt aan de finish verwacht rond 15:00 (13:00 NL tijd).

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS