Dakar

Schade bij Erik van Loon na hulp aan collega: "Prokop crashte ontzettend hard, we zijn meteen gestopt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2019 19:06 • Print artikel

Op een listige proef van de Rallye du Maroc reden Erik van Loon en Sébastien Delaunay goed door. Zij vermeden net op tijd een groot gat en bleven uit de problemen tot vlak voor hen een collega-rijder hard crasht. Van Loon en Delaunay hielpen de equipe en wachtten ongeveer een uur op medische assistentie. Intussen waren zij voorbij gereden door andere deelnemers, waaronder de tragere SSV’s. Deze lieten hem verderop niet voorbij en toen Van Loon een bocht wil afsteken, landde de Toyota Hilux op het linker voorwiel. Daardoor ontstond er teveel schade en moesten zij over het asfalt terug, morgen gaan zij weer van start.

Erik van Loon

Van Loon was tevreden tot het moment van de crash van de auto voor hem. “Het ging eigenlijk erg goed, we waren alert en scherp. We kwamen bij een gat uit waar Ten Brinke stil stond, dat gat stond niet in het roadbook, we reageerden net op tijd. We waren gewaarschuwd, de proef had dus verschillende verassingen in zich. Later werden we ingehaald door Prokop, die konden wij goed volgen. Maar die crashte ontzettend hard, we zijn meteen gestopt en hebben geholpen en gewacht. In die tijd zijn we door wat deelnemers voorbij gereden, maar die lieten ons daarna niet meer voorbij.”

Doordat Van Loon en Delaunay hulp verleenden, kwamen zij dus later in de problemen: “Dat is zo lullig. Die SSV’s lieten ons gewoon niet voorbij, dus wij staken een S-bocht af en kwamen daarbij verkeerd terecht. Linksvoor is er het een en ander krom en het wiel is afgebroken. Dus we kunnen nu niet verder, maar morgen zijn we er weer bij.” De proef van morgen is 419 kilometer lang, de eerste auto vertrekt rond 10:20 (11:20 NL tijd).

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS