Dakar

Ongekend succes! Erik en Anja van Loon allebei in de top drie: “Dat was me weer een dag zeg!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2024 08:01

Erik van Loon de snelste op de derde dag, knappe derde tijd voor Anja
Ook tijdens de derde etappe van de 2024 Morocco Desert Challengewas Erik van Loon in de Can-Am Maverick het snelste in zijn klasse. Er was veel stof van andere deelnemers, maar door goed navigatiewerk van Sébastien Delaunay waren ze als eerste aan de finish. Anja van Loon werd knap derde door uit de problemen te blijven en geen fouten te maken.

Erik van Loon Can Am


“Dat was me weer een dag zeg,” vertelt Erik. “Door een storing bij de navigatietablets bij een aantal auto’s gisteren, heeft de organisatie de startvolgorde gebaseerd op een tussenstand van gisteren halverwege de proef. Daardoor moest ik achter tragere auto’s starten en bleef de stof hangen. Daar hebben we wat tijd mee verloren, maar ook door een langzaam leeglopende band. Die moesten we wisselen en bij de neutralisatie lagen we 8 minuten achter de snelste SSV.”

De anderen kwamen alweer snel in zicht voor Erik. “We zagen ze na ongeveer 10 kilometer alweer rijden. Niet veel later maakten zij een navigatiefout, maar Seb koos het goede spoor. Daardoor waren we als snelste bij de finish. Waarschijnlijk krijgen we wel nog een straf voor te snel rijden. Top gedaan door Sébastien, maar verder was het een stoffige dag.”

Anja van Loon


Ook Anja was blij met haar navigator. “Wouter deed het geweldig, geen fouten gemaakt. We hebben verder ook veel stof gehad, maar veel tijd gewonnen door niet lek te rijden en dus geen navigatiefouten te maken. De derde tijd is geweldig! Het ging weer heel erg lekker, dus op naar morgen.”

De etappe van morgen gaat van Tissint naar Tazzarine over een proef van 261 kilometer. Het is een mooie mix van snelle tracks en off-road secties met moeilijke navigatie. De etappe gaat ook door een aantal stukken waar vroeger de Dakar Rally reed en via Lake Iriki en de duinen van de Erg Chegaga finisht de etappe met meer snelle tracks

Erik van Loon is allround autocoureur van Dakar tot de autosport. Check dit filmpje eens met een Ferrari F1-bolide van Jean Alesi in de toerenbegrenzer....

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS