Dakar

OFFICIEEL: Riwald Dakar Team met hybride rallytruck naar Dakar 2020 + Technische specificaties

Uitgegeven door Johan Vis • 27 september 2019 20:00 • Print artikel

Het Riwald Dakar Team heeft samen met de Tsjechische partner MKR Technology maandenlang hard gewerkt aan de ontwikkeling van een geheel nieuw en uniek concept; een hybride off-road truck. Het project wordt ondersteund door de partners - ZF Friedrichshafen - Renault Trucks – Hendrickson – AxleTech - Eurol. Vrijdag 27 september is de Renault C460 Hybrid Edition onthuld.

Riwald Dakar Team met hybride rallytruck naar Dakar 2020

Dit is het moment voor de juiste keuze. In de tijd dat het milieu een groot en wereldwijd issue is geworden, is bij de ontwikkeling van de truck de focus gelegd op de hybride technologie. De Renault Trucks C460 Hybrid Edition is een lichtgewicht vrachtwagen welke inclusief de
700 kilo wegende hybride techniek het ideale gewicht van 8,5 ton heeft bereikt.

Veelbelovend
Gert Huzink van het Riwald Dakar Team heeft de Renault Trucks C460 Hybrid Edition de afgelopen periode uitgebreid getest. Het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, is aan extreme omstandigheden blootgesteld en getest met veelbelovende resultaten. Het Riwald Dakar Team en MKR zijn een driejarige samenwerking aangegaan met als doel om binnen die periode een top drie notering in de rallywereld te realiseren. Het is de overtuiging van het Riwald Dakar Team en haar partners dat de elektrische techniek in de truck hiermee een transitie kan bewerkstelligen.

null

Hybride truck in Dakar rally
Deze circulaire visie wordt door de A.S.O., de organisatie van de zwaarste rally ter wereld; de Dakar Rally, met enthousiasme gevolgd. Zij zien het Riwald Dakar Team met Gert Huzink achter het stuur van de nieuwe Renault Trucks C460 Hybrid Edition graag aan de start van de Dakar 2020 verschijnen.

Duurzaam, innovatief en maatschappelijk verantwoord
Het jubilerende Riwald Recycling investeert in de toekomst en ze zijn één van de meest innovatieve recyclingbedrijven binnen Europa. Duurzamer, schoner en professioneel recyclen zij alle mogelijke metalen met als doel; 100% hergebruik van recyclingmaterialen die vrijkomen in deze moderne economie. Als hoofdsponsor van het Riwald Dakar Team staat het Nederlandse bedrijf aan de wieg van deze spectaculaire en structurele verandering in de rallysport. Een
ontketende versterking naar een beter milieu en een nóg betere wereld, een gedachtegoed dat Riwald Recycling zelf hoog in het vaandel heeft staan.

Technische specificaties Renault C460 Hybrid Edition:
Type: Renault Trucks C 460 Hybrid Edition
Engine: DXI 13
Gearbox: ZF Ecomat 6HP
Transfer Case: ZF VG 1600
Front and Rear axle: Axle Tech 4000 grand series.
Power output Diesel engine: 1040Hp
Torque output Diesel engine: 4600Nm
Electro engine: ZF CeTrax lite
Pick power E-engine: 205Hp
Torque output max: 1600Nm
Suspension: Hendrickson

null

Riwald Dakar Team
Sinds 2012 neemt het Riwald Dakar Team deel aan de Dakar Rally. De eerste drie jaar met drie HRX Fords en een snelle assistentie-truck. In 2015 debuteerde Gert Huzink bij de trucks. Vanaf 2016 werkt Riwald Dakar Team samen met MKR Technology uit Tsjechië.

MKR Technology
Onder de bezielende leiding van Mario Kress bouwt en ontwikkelt MKR sinds 2014 rallytrucks in samenwerking met Renault Trucks. MKR is verantwoordelijk voor de bouw van de Renault Trucks CBH385-Sherpa en de Renault Trucks K520. Vanaf 2019 komt daar de Renault Trucks C460 Hybrid Edition, de allereerste hybride aangedreven rallytruck ter wereld.

Gezamenlijke successen
2016 1 st place Rally OiLibya in Morocco – Gert Huzink (K520)
2017 2 nd place Morocco Desert Challenge– Gert Huzink (K520)
2018 7 th place Dakar – Gert Huzink (K520)
2019 6 th place Morocco Desert Challenge – Gert Huzink (K520)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS