Dakar

Metge verrast met etappewinst, Adrien van Beveren uit Dakar Rally, spanning in klassement stijgt

Uitgegeven door Johan Vis • 16 januari 2019 22:04 • Print artikel

De negende etappe in de Dakar 2019 rondom Pisco heeft een verrassende winnaar bij de motoren opgeleverd. Michael Metge pakte op de Sherco de dagzege in de 313 kilometer lange special stage.

Dakar Rally 2019

De negende etappe begon met massastarts, waarbij groepjes van 10 rijders tegelijk op de special stage werden losgelaten. In de slotfase van de etappe maakte Metge het verschil ten opzichte van de ook verrassende nummer twee, Daniel Nosiglia Jager.

Waar waren dan de toprijders bij de motoren? Op de derde positie finishte Pablo Quintanilla. De Chileen was slechts een seconde sneller dan Toby Price. De KTM-rijder start morgen in de tiende etappe als leider in het motorklassement met een minuut voorsprong ten opzichte van Quintanilla.

Drama in de negende etappe was er voor de Fransman Adrien van Beveren. Op zo'n 16 kilometer voor de finish gaf zijn Yamaha-motor de geest. Ook Kevin Benavides en Sam Sunderland kenden problemen.

Zo kreeg Benavides drie uur tijdstraf vanwege een spiekbriefje in de etappe van maandag met daarop de nodige informatie over de etappe. Sunderland ontving ook een tijdstraf, de Brit kreeg een uur tijdstraf nadat hij dinsdag te laat aan de start verscheen vanwege technische problemen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS