Dakar

Loeb wint afsluitende rit, Stephane Peterhansel schrijft geschiedenis met 13e Dakar-overwinning

Uitgegeven door Johan Vis • 14 januari 2017 16:10 • Print artikel

BUENOS AIRES – Sebastien Loeb heeft de afsluitende etappe naar Buenos Aires over 64 kilometer aan special stage op zijn geschreven. Ondanks de winst in de slotetappe van de Dakar Rally bleef de Fransman tegen een achterstand aan kijken van 5 minuten en 13 seconden op zijn Peugeot-teamgenoot Peterhansel. Met een verschil van slechts + 19 seconden noteerde Stephane Peterhansel de tweede tijd in de twaalfde etappe. Belangrijker nog dan zijn tweede positie is, dat ‘Mister Dakar’ Peterhansel zijn dertiende eindoverwinning behaalde in de zwaarste rally ter wereld. De Fransman heeft er nu zeven behaald op de motor en zes met de auto.

Loeb

Cyril Despres, die ondanks een vierde tijd noteerde bij de finish, maakt het podium voor Peugeot compleet deze Dakar Rally. Voor de Franse equipe is het een triple deze Dakar Rally, doordat zowel Loeb, Peterhansel als Despres het podium bestijgen in Buenos Aires.

Voor Erik van Loon is het een Dakar Rally met gemengde gevoelens. In de slotetappe startte de Nederlander in de tweede groep, nadat eerst de top tien van start was gegaan, desondanks finishte de Van Loon met Roosegaar op de zevende positie in de twaalfde etappe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS