Dakar

Linke soep voor Erik van Loon: "We hebben nu twee dagen op rij een klapband op hoge snelheid"

Uitgegeven door Johan Vis • 14 januari 2020 02:17 • Print artikel

De achtste etappe van de Dakar 2020 bracht Erik van Loon en Sébastien Delaunay de achtste tijd. Aangezien er geen sporen van de motoren waren, bleek het moeilijk qua navigatie. Delaunay maakte geen fouten, enkele kilometers voor het eind kreeg Van Loon opnieuw een klapband die hem een minuutje kost.

Dakar 2020 Erik van Loon en Sébastien Delaunay Toyota

“Het was niet dat ik de auto instapte met het gevoel: ik zal het vandaag eens laten zien,” vertelde Van Loon. “Er waren geen sporen, enkel van de auto’s voor ons, dus dan is het echt opletten. We hadden enkele mooie duinen en er was een stuk van bijna veertig kilometer vol gas. De Toyota loopt erg goed en voelt fijn aan. We hebben nu twee dagen op rij een klapband op hoge snelheid, dat is wel link, maar daar kunnen we niet zoveel aan doen. De verschillen zijn klein vandaag, dus dan is het mooi dat we erbij zitten.”

De etappe van morgen gaat van Wadi Al-Dawasir naar Haradh en is 410 kilometer lang. Deze bestaat uit twee delen, in het eerste zitten veel stenen en het tweede lijkt hier en daar op een circuit. De eerste auto start om 10:30 (8:30 NL tijd) en wordt om 15:20 (13:20 NL tijd) aan de finish verwacht.

Laatste nieuws in de Dakar Rally 2020

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS