Dakar

Kees Koolen en Jurgen van den Goorbergh bezig aan sterke tweede week

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 januari 2020 10:01 • Print artikel

Het heeft even geduurd, maar nu komt de equipe Kees Koolen en Jurgen van den Goorbergh op stoom. Koolen/Van den Goorbergh komen uit in de klasse SSV. In de etappe na de rustdag behaalde de ervaren Dakar-rijders met de achtste klassering een top tien positie. Ook klimt het duo aardig in het algemeen klassement, waar ze nu twaalfde staan.

Kees Koolen Jurgen van den Goorbergh SSV Dakar Rally 2020

“Wij hebben wederom weer een mooie dag rijden en navigeren gehad wat resulteert in een achtste plaats en we zijn overall naar 12 gestegen. Sinds een paar dagen wisselen we elkaar wat af met rijden waardoor je beide de kanten van het rijden en navigatie meemaakt. Kees was aantal dagen heel verkouden en ziek. Nou ik kan je wel verklappen dat Kees misschien wel een van de beste navigators is van het bivak. Als ik rij stuurt hij ons weleens om bepaalde duinen heen, dan zien we 10 minuten geen sporen of andere voertuigen, met meestal een of 2 plekken winst tussendoor’, legde Jurgen van den Goorbergh uit. “Andersom zoek ik weer de juiste sporen en info door aan Kees, zo gaaf dit met zijn tweeën te kunnen doen. De buggy loopt al een paar dagen probleemloos, sinds onze aanloopproblemen in begin van de rally. De temp van de belt ( cvt) hebben we gisterenavond ook grotendeels opgelost dus het gas kon er vol op. Wel veel lange rechte stukken tussendoor waar de SSV veel tijd verliest ten opzichte van de normale auto’s/buggy’s/ vrachtauto’s.”

Het eerste gedeelte heeft Kees gereden. Het was fantastisch door een duinen gebied in tweede gedeelte. We wisselden bij de verplichte neutralisatie/ tankstop post = 15min stilstaan. Ik ben toen achter het stuur gekropen voor een stuk WRC-achting gebied door verschillende canyons en het derde gedeelte heeft Kees weer gedaan door wederom mooie zeer zachte duinen. Een keer hebben we ons bijna vast gereden. Er stonden overal auto’s en trucks vast maar Kees stuurde er zo omheen. Prachtig zo een 4x4 buggy, blijft maar klimmen...”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS