Dakar

Jan Lammers met historisch blokjesconcept terug in Dakar

Uitgegeven door Casper Bekking • 30 oktober 2011 19:18 • Print artikel

Jan Lammers neemt begin januari opnieuw deel aan de legendarische Dakar Rally 2012 in Zuid-Amerika. De oud F1-coureur zal met een oud en vertrouwd concept in actie komen. De alom bekende zwart-witte blokken worden weer van stal gehaald en op zijn Ginaftruck geplaatst. Zo kunnen sponsors voor een laag bedrag instappen en op de opvallende truck te bewonderen zijn.

Jan Lammers in Dakar Rally 2012 met blokjesconcept

"Ik ga nog een jaar deelnemen aan de Dakar Rally", bevestigde Lammers tegenover RaceXpress. "Het wordt mijn derde deelname. Je kunt je veel dingen voornemen maar alles moet kloppen en meezitten. Het is onmogelijk de race zonder ervaring goed te rijden. In de cabine krijg ik de hulp van navigator Willem Tijsterman en Roelof Blankespoor."

Jan Lammers heeft zijn unieke blokjesconcept weer uit de kast gehaald. Jarenlang reed hij met Racing for Holland in de 24U van Le Mans met dit beproefde concept. Lammers weet de kracht van de blokjes. "Het zijn economisch moeilijke tijden dus we gaan opnieuw met het blokjesconcept rijden, zoals ik in het verleden ook met Racing for Holland in de 24 uren van Le Mans heb gedaan. Door dit concept krijg je een verdeling van de krachten en biedt je meer mensen de mogelijkheid te sponsoren voor een overzichtelijk bedrag. Bovendien ontstaat er een leuk netwerk. De praktijk heeft uitgewezen dat veel sponsors ook het nodige voor elkaar kunnen betekenen. Volgende maand begint het al wanneer de trucks op de boot naar Zuid-Amerika gaan. Dat levert veel tv-aandacht op. Maar ook na de rally stopt het niet. Zo kan ik met de truck een bezoek brengen aan de bedrijven."

"Er hebben zich al aardig wat mensen gemeld voor deelname en het gaat maar door. Na de Dakar hebben we met alle partijen een 'Beach Bivak Afterparty'. Ook hebben we modelletjes laten maken van de Ginaf met de nieuwe livery. De blokkentruck wekt veel sympathie, ook internationaal. Veel pers wil het verhaal achter dit concept horen dus dat zorgt voor veel exposure. Bovendien is het een fotogenieke truck. Alle sponsorvlakken zijn hetzelfde, het is belangrijk dat iedere geldschieter er in hetzelfde formaat op staat."

Momenteel zijn de voorbereidingen op de monsterrit in volle gang: "We zijn nu in Marokko om de laatste veranderingen aan het materiaal in de duinen uit te proberen. Ook nemen we deel aan de Preproloog in Valkenswaard. Ik heb er zin in: Nothing beats your enthousiasm!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS