Dakar

Genieten aan boord bij Bernhard ten Brinke: "Leuk om het gevoel te kunnen delen"

Uitgegeven door Johan Vis • 30 oktober 2018 17:36 • Print artikel

Grote ogen, rode wangen en een grote grijns. Zo ongeveer stapten de gelegenheids navigatoren uit na een rondje naast Bernhard ten Brinke tijdens de RTL GP Pre-proloog. Zondag liet de fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing de fans genieten. Buiten de auto, maar ook in de cockpit van de Toyota Hilux rallywagen.

Passagiers genieten aan boord bij Bernhard ten Brinke

De prijswinnaars van de Toyota Proace actie van Toyota Nederland, genoten met volle teugen van de rit naast Bernhard. Voor de winnaars en ook de andere gasten in de bijrijdersstoel, voelde de ‘hot lap’ als een spectaculaire achtbaanrit door ruig terrein.

Passagiers genieten aan boord bij Bernhard ten Brinke

“Ik vind het leuk om het gevoel te kunnen delen hoe het is om met een Dakar rallywagen te mogen racen”, vertelde Bernhard ten Brinke. “Mensen vertellen vaak dat ze niet hadden verwacht dat je als bemanning zulke klappen krijgt te verwerken. En dan is het parcours op het Eurocircuit nog erg netjes.”

Passagiers genieten aan boord bij Bernhard ten Brinke

Zoals beloofd zorgde de coureur van Toyota Gazoo Racing South Africa voor spektakel. Het zand spatte in het rond, op de heuvels kwam de rally Hilux regelmatig los en iedere bocht werd driftend gerond. “Ik heb m’n best gedaan”, lachte Bernhard. “De reacties van de fans – zowel langs de baan als in de paddock - zijn echt hartverwarmend. Ook deze editie van de pre-proloog vond ik weer een super mooi uitzwaaifeestje.”

Passagiers genieten aan boord bij Bernhard ten Brinke

In de finale van de auto’s moest Bernhard zijn vriend en concurrent Erik van Loon net voor laten gaan. “Ik ben er echt voor gaan zitten, maar Erik bleek net even sneller. Dus hij is de terechte winnaar.” Het echte werk begint op 6 januari volgend jaar, als in Lima (Peru) het startpodium wacht van de Dakar Rally 2019. “Van mij mag het heel snel januari zijn. Ik ben er klaar voor!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS