Dakar

Eurol verlengt partnerschap met Toyota Gazoo Racing SA voor Dakar 2020

Uitgegeven door Johan Vis • 7 oktober 2019 20:30

De in Nederland gevestigde smeermiddelenfabrikant Eurol heeft besloten zijn samenwerking met het Dakar-winnende Toyota Gazoo Racing SA team voor de Dakar Rally 2020 te vernieuwen. Eurol levert al meer dan 42 jaar smeermiddelen van topkwaliteit, verkrijgbaar in meer dan 80 landen over de hele wereld.

Eurol verlengt partnerschap met Toyota Gazoo Racing SA voor Dakar 2020

“We zijn erg enthousiast om Eurol weer aan boord te hebben voor Dakar 2020”, zegt Toyota Gazoo Racing SA Team Principal, Glyn Hall, van de vernieuwde samenwerking. “Eurol steunde ons tijdens de zeer zware Dakar Rally in Peru, die we met Nasser Al Attiyah en Mathieu Baumel wonnen in een Toyota Hilux. De producten van Eurol bleken tijdens die race van onschatbare waarde te zijn.”

Terwijl Eurol smeermiddelen en speciale producten levert aan een grote verscheidenheid van industrieën, heeft het een sterke focus op het leveren van alleen de beste kwaliteitsproducten. Deze worden vaak niet alleen getest via professionele circuitraces, maar ook tijdens de strenge Dakar Rally, dankzij de samenwerking met Toyota Gazoo Racing SA.

“We bouwen nog steeds aan de Dakar 2020, verfijnen onze Toyota Hilux en leggen de laatste hand aan het team”, vervolgt Hall. “Onderdeel van deze opbouw is onze deelname aan de Rally van Marokko in 2019, en we zijn blij dat we Eurol aan boord hebben als partner voor het komende evenement.

Martijn Pfeiffer, directeur van Eurol over de samenwerking: “Het is een groot genoegen om met zo’n professioneel team te werken en toegevoegde waarde te bieden met onze hoogwaardige smeermiddelen en kennis van smering onder de meest extreme omstandigheden.”

Toyota Gazoo Racing SA zal een team van drie auto’s bij de race, onder leiding van Nasser Al Attiyah en Mathieu Baumel, op het veld brengen. Ook Giniel de Villiers zal in actie komen, nu samen met de Spaanse bijrijder Alex Haro, en de Nederlandse ster Bernhard ten Brinke, met de Belg Tom Colsoul naast hem. Het team zal ook vergezeld worden door Fernando Alonso en Marc Coma van TOYOTA GAZOO Racing, in hun voortdurende zoektocht om zich voor te bereiden op een mogelijke deelname aan de Dakar Rally in 2020.

De Rally van Marokko wordt algemeen beschouwd als de laatste voorloper van de Dakar Rally, dankzij het ruwe terrein en de plaatsing op de wedstrijdkalender, wat betekent dat het ongeëvenaarde mogelijkheden biedt voor het testen en valideren van de rally. De rally is ook de laatste ronde van de FIA-wereldbeker voor Cross-Country Rallies, die Toyota Gazoo Racing SA’s Al Attiyah/Baumel momenteel leidt.

Het paar heeft drie keer samen de World Cup gewonnen, terwijl Al Attiyah ook de titel in 2008 veiliggesteld, samen met Tina Thorner. Al Attiyah heeft ook vijf keer de Rally van Marokko gewonnen, en zal zich richten op het komende evenement om daar nog aan toe te voegen.

Toyota Gazoo Racing SA zal een test uitvoeren in Marokko, ter voorbereiding op de rally, die plaatsvindt van 3 tot 9 oktober 2019. Het hoofdkwartier van de race zal gevestigd zijn in de Marokkaanse stad Fes, terwijl het grootste deel van de race-etappes zal plaatsvinden in de omgeving van Erfoud, in gemengd terrein met rotsachtige paden, zandduinen en droge rivierovergangen. De race wordt afgesloten op 9 oktober, terug in de stad Fes.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS