Dakar

Erik van Loon wil graag naar toptien rijden; "Hij geeft geen krimp en hij heeft wel echt klappen gehad"

Uitgegeven door Johan Vis • 15 januari 2019 12:28 • Print artikel

Na de bizarre etappe van gisteren in Dakar 2019 moesten Erik van Loon en Harmen Scholtalbers als zevenenveertigste starten. De organisatie waarschuwde voor opnieuw een erg zware etappe, maar die mening deelde Van Loon niet aan de finish. De hele dag reden zij stabiel rond de twintigste positie en uiteindelijk werden ze negentiende. Een goede uitgangspositie voor de laatste drie etappes.

Erik van Loon Dakar Rally

Van Loon was dan ook erg tevreden met zijn dag: “Het ging gewoon goed. We zijn vrijwel achteraan gestart en komen als 19e binnen. Dat zullen we ook wel blijven, want als je daar start dan is er eigenlijk niemand meer sneller. Ik ben erg blij met de Toyota, hij geeft geen krimp en hij heeft wel echt klappen gehad. De problemen met de jacks kan de auto niet zoveel aan doen. Ook Harmen doet het erg goed, we rijden sterk en we kunnen in de top tien rijden. Dat willen we nog gaan proberen in het slot van de rally.”

Vandaag gaat de rally van San Juan de Marcona naar Pisco. Tijdens die proef starten de top tien van de motoren, top tien van de auto’s en top vijf van de trucks voor de rest van het veld. “Het is misschien wel gunstig dat wij niet in dat groepje zitten. In de voorgaande jaren is toch vaak de dagwinnaar uit de reguliere starters gekomen. Vooraan is het zo makkelijk om een foutje te maken, de sporen zijn minimaal en de proef is vaak nog wel lastig. Dit jaar is er niet een proef echt makkelijk, dus dat zal morgen ook niet zo zijn. Ik hoop dat wij een mooie tijd gaan neerzetten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS