Dakar

Erik van Loon voor het eerst oog in oog met de megaduinen van de Gobi woestijn

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juli 2019 00:28 • Print artikel

Voor de derde keer in de Silk Way Rally noteerde Erik van Loon de tweede tijd. Tijdens de eerste proef in China kwamen Van Loon en Sébastien Delaunay voor het eerst oog in oog met de megaduinen van de Gobi woestijn. De proef opent op harde ondergrond en vrij technisch, daar noteert Van Loon zelfs de snelste tussentijd. Aan de finish eindigden zij op 4:35 van Al-Attiyah.

Erik van Loon Toyota


“Het was echt een fantastische proef,” vertelt Van Loon. “Geweldig genoten van alles wat we tegenkwamen. Het begon met hard terrein met kraters en stenen, daarna werd het gravel en na zo’n 30, 40 kilometer kwamen we voor het eerst in de duinen. Vanuit die duinen liep de stage over in kamelengras, dat is erg hard voor het lichaam en het materiaal. Daar kwamen we plots op de staart van Nasser terecht, helaas miste ik daarna een pad en verloren we een beetje tijd en hebben we Nasser niet meer gezien. Toen mochten we opnieuw die duinen en kamelengras in. Het was gewoon fantastisch, zowel de auto als de etappe en de navigatie.”

De negende etappe gaat van Alashan naar Jiayuguan, de proef is 290 kilometer lang. Het begint opnieuw met snelle zandpaden die overgaan in de duinen van de Gobi woestijn. Het laatste gedeelte zal wederom erg snel zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS