Dakar

Erik van Loon test andere schokdempers: "Er stond niks meer op het spel, maar het werkte niet!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 april 2018 07:13 • Print artikel

Op de laatste dag in Qatar testten Erik van Loon en Wouter Rosegaar een andere set schokbrekers. Het experiment was eenmalig want het leverde niet het gewenste resultaat. Daarnaast waren er wat navigatieprobleempjes, zat de equipe vast op een duin. Met de slecht aanvoelende auto en na twee lekke banden deed Van Loon het rustiger aan om niet zonder banden te komen staan. Na de eerdere pech in Qatar is Van Loon dan ook blij dat hij aan de finish is.

Qatar Erik van Loon en Wouter Rosegaar

“Er was rust in de auto, maar daarbuiten kon het vandaag beter,” analyseert Van Loon. “Het liep niet lekker door onder andere de schokbrekers, daarmee verliezen we 54 minuten op Przygonski. We wilden het een keer testen in de wedstrijd, er stond niks meer op het spel dus dat kon nu. Het voordeel is dat we zeker weten dat het voor ons niet werkt en we de setting van gisteren moeten gaan finetunen.”

De volgende Cross Country Rally is Spanje: “Dat is een leuke rally met normaal gesproken een goed bezet startveld. We kennen de proeven daar dus het is ideaal om ons te meten en de settings van de Toyota Hilux te optimaliseren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS