Dakar

Erik van Loon slaat zich door de gevaarlijke situaties: "Gelukkig had ik wat pijnstillers bij me"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juli 2019 21:06 • Print artikel

De negende etappe van de Silk Way Rally was een ontzettend zware proef, waarin veel korte gebroken duinen en kamelengras voor gevaarlijke situaties zorgden. Erik van Loon en Sébastien Delaunay noteerden de derde tijd op slechts 12 seconden van de nummer twee, doordat zij achter een Kamaz terechtkwamen, verloren ze een minuutje. De Toyota Hilux heeft zich opnieuw bewezen in de zwaarste etappe tot nu toe.

Erik van Loon Toyota Silk Way Rally Gobi desert

Gisteren was een zware dag voor het lijf, daar had Van Loon vandaag ook nog last van: “Gisteren hebben we veel klappen gehad in het kamelengras. Daarvan waren mijn nek en schouders nog niet helemaal hersteld. De proef van vandaag was eigenlijk nog zwaarder, gelukkig had ik wat pijnstillers bij me. Die hebben me door de proef heen gesleept. Dit was geen leuke proef, het was hier en daar gevaarlijk, maar Sébastien deed het top en heeft ons goed door de proef geleid. Het is hier ook erg warm en de airco deed het niet, dus we hebben afgezien. Morgen de laatste dag, dan gaan we er nog een keertje goed voor zitten.”

Morgen staat de laatste etappe van Jiayuguan naar Dunhuang op het programma. De proef is 255 kilometer lang en begint in de heuvels. Gedurende de proef wordt de ondergrond steeds harder en doorkruist deze canyons, plateau’s, paden en rivierbeddingen. ’s Avonds vindt de podiumceremonie plaats.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS