Dakar

Erik van Loon houdt schade beperkt na vroeg tijdverlies: "We zullen hem naar de finish brengen!”

Uitgegeven door Johan Vis • 16 januari 2019 12:10 • Print artikel

Na slechts dertig kilometer in de achtste etappe van de 2019 Dakar raakten Erik van Loon en Harmen Scholtalbers op hoge snelheid een steen in het stof van een vrachtauto. Daarbij ontstond schade aan de ophanging. Toen zij de auto omhoog zette op een redelijk vlakke ondergrond, zakte de jack in het zand. Daarbij raakte voor de vierde keer deze Dakar de jack krom. Het tweede deel van de stage maakte Van Loon geen enkele fout in de duinen en hield hij de schade beperkt.

Erik van Loon en Harmen Scholtalbers

Met name over het tweede stuk was Van Loon tevreden: “Na de neutralisatie volgde er tweehonderd kilometer met serieuze duinen. Van de kopgroep zaten daar wat mensen vast, dus hebben wij daar extra opgelet en de banden afgelaten. Daardoor verliezen we over heel dat stuk maar een kwartier. Complimenten voor Harmen, die heeft geen fout gemaakt. Dat maakt die problemen in het begin extra zuur.”

De Toyota Hilux was erg lastig te besturen na de schade. “Door die klap raakt de draagarm krom en is er een wiel kapot, doordat die jack in het zand zakt, buigt deze. Dus hebben we op de T4 moeten wachten en samen de jack afgeslepen. Daarna stuurde de auto niet goed en dan moet je nog 330 kilometer. Gelukkig hebben we de schade beperkt weten te houden en zijn er nog twee etappes te gaan. We zullen hem naar de finish brengen!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS