Dakar

Erik van Loon handhaaft zich dicht bij de top in de Rallye du Maroc: "Zoeken naar een spoor..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2019 07:15 • Print artikel

De deelnemers in de Rallye du Maroc kregen weer een flinke rit voor hun kiezen met zand en duinen. In de duinen kwamen Erik van Loon en Sébastien Delaunay in het stof van zowel Przygonski als Sainz. Daardoor verloren ze een paar minuten, maar kwamen ze niet in de problemen. Door de strategie om met het hoofd te rijden, bleef Van Loon in dit deelnemersveld kort bij de top vijf.

Erik van Loon

De route kende twee neutralisaties, in tegenstelling tot de Morocco Desert Challenger mogen de deelnemers niet servicen tijdens die neutralisatie. “Maar daardoor kun je wel weer even tot rust komen. Bij de start van het volgende deel, zagen we dat er achter ons niemand zat en we een groot gat hadden getrokken. Daarna komen we in de duinen bij een SSV en moeten we uitwijken. We raken uit het spoor en moeten even zoeken, dat ging vrij goed. De duinen waren erg hoog, hier en daar was het lastig om omhoog te komen. Dat zagen we ook bij Sainz en Przygonski.”

Van Loon was zeer tevreden over de navigatie van Delaunay: “De navigatie was erg moeilijk, maar Sébastien heeft het fantastisch gedaan. Het zoeken naar een spoor is altijd moeilijk en zeker hier met het licht, maar ook dat ging goed. Zolang we gewoon blijven rijden en na blijven denken dan blijven we bij de rest. Als ik zie waar we staan met deze deelnemers dan kan ik opnieuw niet anders dan tevreden zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS