Dakar

Erik van Loon groeit in de wedstrijd: "Het wordt beter naarmate we meer kilometers in de benen hebben"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 juli 2018 04:09 • Print artikel

Op de tweede dag van de Baja Aragon schuiven Erik van Loon en Wouter Rosegaar door naar de negende positie in het algemeen klassement. Naarmate de wedstrijdkilometers vorderen, groeien Van Loon en Rosegaar steeds beter in de rally. De twaalfde tijd op de eerste en zesde tijd op de tweede proef van de dag zijn daar het bewijs van.

Baja Aragon Erik van Loon en Wouter Rosegaar

“De dag begon op zich best prima,” vertelde Van Loon. “We klokten de derde tussentijd, maar daarna kwamen we in het stof van onze voorligger en daar hebben we 170 kilometer lang in gereden en daardoor twee keer lek. In Dakar hebben we dan een sentinel om aan te geven dat we er voorbij willen, maar het systeem dat hier gebruikt wordt is niet helemaal solide. Hij heeft ons dus niet gehoord en doordat we er niet voorbij konden hebben we ruim 22 minuten verloren.”

“In de tweede stage konden we ons eigen tempo rijden. Dat ging steeds beter op de proef, maar we hadden wel last van een probleem met het schakelen. Daardoor konden we net iets minder agressief rijden. Mede daardoor schoten we ook een paar keer rechtdoor. Jammer, maar we merken wel dat het beter wordt naarmate we meer kilometers in de benen hebben.”

Morgen staat er nog 127 kilometer proef op het programma. “Hopelijk kunnen we daar een goede tijd neerzetten. Het belangrijkste is dat we meters maken in de aanloop naar Dakar en het gevoel in de auto blijft groeien.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS