Dakar

Erik van Loon geeft reservewiel weg, maar krijgt zelf met twee leeglopende banden te maken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 oktober 2019 21:03 • Print artikel

Op een proef met bergpassen en heel veel stenen hoopte Erik van Loon kort op de top tien te zitten. Van Loon verwachtte een moeilijke etappe in de Rallye du Maroc, die wellicht enkele toppers buitenspel zette voor het podium. Dat is ook wat er gebeurde, een aantal snelle rijders kregen problemen en verloren tijd. Van Loon en Sébastien Delaunay besloten om met het verstand te rijden met zo min mogelijk risico. Dat betaalde zich uit in de zevende tijd.

Erik van Loon 2019 Rallye du Maroc

Het was niet de favoriete proef van Van Loon: “Al die smalle passen en stenen, ik vond het niks. De ondergrond was erg hard en we hadden de auto vrij zacht staan. Daardoor wilden we niet teveel risico nemen. Het ging erg goed, we kwamen op een gegeven moment bij Al Rajhi uit, hij had geen reservewielen meer, dus we zijn gestopt en hebben er eentje gegeven. Even later hadden we twee leeglopende banden en dus geen reserves meer met nog ruim zeventig kilometer proef. Sébastien heeft het geweldig gedaan, geen enkele fout gemaakt. We kunnen niet wachten op de proef van morgen.”

De proef van morgen bestaat uit drie delen die samen 370 kilometer lang zijn. De eerste auto vertrekt rond 10:10 (11:10 NL tijd). Van Loon en Delaunay gaan als zevende van start.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS