Dakar

Erik van Loon en Harmen Scholtalbers leren veel in Marokko: "Het is echt andere koek!"

Uitgegeven door Johan Vis • 9 oktober 2018 15:47 • Print artikel

Een aantal goede dag resultaten en een goede samenwerking in de auto zijn de belangrijkste aanknopingspunten voor Erik van Loon en Harmen Scholtalbers na de Rallye du Maroc. De laatste stage bestond uit twee delen, maar vanwege technische problemen besloten zij om na het eerste gedeelte te stoppen. In dat gedeelte noteerde het duo de achtste tijd.

Van Loon en Scholtalbers leren veel in Marokko

“Eigenlijk ging het best goed,” aldus Van Loon. “Door de technische malheur van gisteren hadden we nu maar een gat van een minuut met de auto voor ons, normaal hebben we er twee. Dus we zaten vrij snel al in het stof van onze voorganger. Uit het stof ging het top en voelden we ons goed. We bleven in de buurt van de toptijden. Vlak voor het checkpoint ging het helaas mis, we hadden geen rem meer. Daar hebben we de achterrem dichtgezet en dus met gepaste snelheid doorgegaan. Aan de finish van het eerste deel hebben we besloten dat het verstandig was om te stoppen. Het tweede stuk was namelijk technisch en op hoogte, als je dat met niet-werkende remmen doet...”

Ondanks de pech van de laatste twee dagen blikt Van Loon toch tevreden terug: “We kwamen hier om te testen en gewend te raken aan elkaar in de Dakar-auto. Want het is echt andere koek, dit of een rally met de R5. Ik denk dat we dat hebben bereikt. Uiteindelijk is de snelheid ook goed maar heb je gewoon twee keer pech. We gaan toch met een goed gevoel naar huis en ons voorbereiden op Dakar!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS