Dakar

Erik van Loon draait warm voor de Dakar Rally 2019: "De laatste kilometers voor Dakar"

Uitgegeven door Johan Vis • 30 oktober 2018 04:13 • Print artikel

Na een jaar afwezigheid bij de RTL Dakar Pre-Proloog keerde Erik van Loon terug op het Eurocircuit en pakte voor de vijfde keer de zege. Ondanks het feit dat het geen officiële competitie is, genoot Van Loon van de winst en van het publiek. In de nieuwe kleurstelling vermaakte Van Loon de toeschouwers in Valkenswaard.

Van Loon wint voor de vijfde keer de RTL Pre-Proloog

“Het gaat eigenlijk nergens om, maar het is toch leuk om weer te winnen,” vertelde Van Loon. “Het blijft toch het Dakar-evenement van Nederland en voor ons zijn het de laatste kilometers voor Dakar. Het geeft voldoening als je dan de winst pakt. We hebben enorm genoten van het publiek in de tent en naast de baan. Hopelijk moedigen zij ons ook aan tijdens Dakar in januari. Het wordt een interessante rally zonder een overduidelijke favoriet, dus daar kan van alles gebeuren.”

Van Loon wint voor de vijfde keer de RTL Pre-Proloog

Binnen nu en een maand gaan de voertuigen op de boot in Le Havre en zien de deelnemers hun auto niet meer voordat ze in Lima, Peru, arriveren voor de start op 6 januari 2019 van de zwaarste rally ter wereld: Le Dakar.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS