Dakar

Erik van Loon als vijfde auto gestart en als eerste auto aan de finish: "We willen graag de rally winnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2019 06:53 • Print artikel

Als vijfde auto gestart en als eerste auto aan de finish. Erik van Loon en Wouter Rosegaar hebben alle zeilen bijgezet om in de Morocco Desert Challenge 2019 de etappe te kunnen winnen. In het stof van andere deelnemers liep het snelle duo in totaal vier lekke banden op. Uiteindelijk komen zij drie minuten sneller dan Vauthier aan in Foum Zguid.

Erik van Loon en Wouter Rosegaar Morocco Desert Challenge 2019

Van Loon kan dan ook niet anders dan tevreden zijn: “We bouwen onze voorsprong op Ferreira opnieuw uit. Die verliest vandaag veel tijd, dus in het klassement doen we goede zaken. We hebben wel een beetje geluk gehad, met vier lekke banden, heel veel stof en een sentinel die het bij vlagen niet deed. Iedere dag is er een verplichte lunchpauze, die heeft ons wel geholpen. Daar hebben we namelijk nog een extra reservewiel geregeld en die hadden we hard nodig.”

Na die lunchpauze bleef Van Loon vooraan rijden. “Maar daar namen we wel een tikje terug om niet zonder banden te komen. We willen namelijk graag de rally winnen en dat doe je niet op één dag. Uiteindelijk reden wij bijna gelijk op met Vauthier en Pelichet, daar hebben we het gas er goed op gehouden om als eerste te finishen.”

Qua terrein gaat de volgde etappe in de rally meer het zand in, na een dag met stenen en tracks. “Dat vind ik vooral niet erg. We gaan drie duinenpartijen door, dat is het echt leuke terrein in Marokko. Dan openen is nóg moeilijker, dus we gaan er nog maar eens goed voor zitten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS