Dakar

Erik van Loon aan de leiding in Morocco Desert Challenge: "Die klappen zijn enorm, maar de auto geeft geen krimp"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2019 09:33 • Print artikel

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar ook ondervonden in de Morocco Desert Challenge. Een verkeerd pad kostte het snelle duo negentien minuten, maar zij bleven wel aan de leiding in het algemeen klassement. Verder is Van Loon tevreden na drie etappes in Marokko.

Erik van Loon 2019 Morocco Desert Challenge

“Het ging geweldig eigenlijk,” vertelde Van Loon. “Als je opent dan verlies je altijd wel iets van tijd. Helaas maakten we een fout in de navigatie en reden we een keertje lek en dat kostte meteen veel tijd, anders verspeel je slechts een paar minuten. Dat is jammer, want we hadden nu een comfortabele voorsprong kunnen hebben op Ferreira. We blijven er nu ongeveer acht minuten voor."

In de volgende etappe hoeft Van Loon niet te openen. Met de Toyota Hilux is Van Loon ook zeer tevreden. “Marokko heeft een van de allerzwaarste terreinen waar je kunt rijden. Die klappen zijn enorm, maar de auto geeft geen krimp. Wat ’n machine! We genieten echt van iedere kilometer.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS