Dakar

Eduard Nikolaev pakt zege en P1 in algemeen klassement; Gerard de Rooy binnen op P5

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 januari 2019 20:40 • Print artikel

De negende etappe van de Dakar 2019 is gewonnen door Eduard Nikolaev in 4 uur 19 minuten en 37 seconden. Genoeg om de leiding in het klassement te nemen voor Siarhei Viazovich die als tweede binnenkwam. Dmitry Sotnikov pakte de derde snelste tijd. Ales Loprais snoepte P4 net weg voor Gerard De Rooy, die lang dicht achter de top reed, maar in de slotfase veel tijd verloor.

Dakar 2019 Gerard de Rooy


De start van de etappe van Pisco naar Pisco ging lekker voor de Iveco-trein. In de topzes zaten al meteen Gerard de Rooy, Federico Villagra en Ton van Genugten. Mammaoet Rallysport-coureur Janus van Kasteren leek goed op weg maar verloor drie kwartier. Bij aankomst van WP4 klokten Viazovich en De Rooy dezelfde tijd, Van Genugten was iets teruggezakt naar een achterstand van 31 minuten op de leider van de wedstrijd.

Lange tijd kon De Rooy de strijd aan de kop van het veld volgen, maar in de slotfase van de etappe moest de Brabander terrein geven en verloor tijd. Het resulteerde uiteindelijk in een verschil van 31 minuten op de winnaar Nikolaev.

Het verschil tussen de leider in het klassement en Viazovich is slechts 54 seconden, dit belooft een spannende finale voor morgen, in de laatste etappe van Pisco naar Lima.

Uitslag etappe 9:
1.Eduard Nikolaev
2.Siarhei Viazovich
3.Dmitry Sotnikov
4.Ales Loprais
5.Gerard de Rooy

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS