Dakar

Dodelijk ongeval Boero in Dakar, bolide Cox afgebrand, problemen Coronel

Uitgegeven door Casper Bekking • 1 januari 2012 18:07 • Print artikel

De Dakar Rally kent zo zijn eigen wetten en gevaar schuilt er achter iedere hoek. Wat gisteren met een feestelijke opwarming in Mar del Plata begon, is vandaag in één klap een grote tragedie. De 38-jarige Argentijnse motorrijder Jorge Andrés Martínez Boero verloor het leven in de eerste etappe, maar er was nog meer slecht nieuws te melden. Alfie Cox zag zijn auto compleet afbranden en de Nederlander Tim Coronel staat met pech op de proef. Een groot tijdverlies lijkt onvermijdelijk voor de door TW Steel gesteunde rijder.

Tim Coronel

Pech voor Tim Coronel
Tim Coronel heeft niet de gewenste start van de Dakar 2012. De snelle man in de buggy staat in de eerste klassementsproef met een koppelingprobleem vast in de duinen. Na bijna 29 kilometer sloeg het noodlot toe voor de winnaar van het buggyklassement in 2011. Volgens de eerste berichten is er een probleem met de voorste koppeling en moet hij wachten op de truck, die hem naar de finish moet brengen. De servicetruck 540 van Paul Verheyden is onderweg naar Coronel.

Zuid-Afrikaan ziet bolide afbranden
Voormalig motorrijder Alfie Cox kan nu al naar huis. Hij reed in deze editie mee in het auto klassement met een Pewano, een auto die is gebasseerd op de Volvo XC60. De reden van het uitvallen van de Zuid-afrikaan is dat de auto volledig is afgebrand. Daarbij zijn de rijder en bijrijder ongedeerd gebleven. Alfie Cox stond al drie maal op het podium in de Dakar Rally, dat deed hij met een motor. In 2006 verruilde Kox zijn motorfiets om voor een auto. Zijn bijrijder is elk jaar vanaf toen dezelfde gebleven, namelijk de Duitser Jürgen Schröder.

Tragisch ongeval Boero
De Argentijn Jorge Andrés Martínez Boero kwam tijdens de openingsrit zwaar ten val. Boero overleed aan een hartstilstand na zijn ongeluk. Hij werd nog per helicopter naar het ziekenhuis in Mar del Plata vervoerd, maar overleed op weg naar het ziekenhuis.

Tekst: Johan Vis en Casper Bekking

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS