Dakar

Dakar Rally 2020: top 5-finish voor Gert Huzink en en Rob Buursen: "Dik tevreden met dit resultaat!"

Uitgegeven door Johan Vis • 15 januari 2020 02:17 • Print artikel

In de negende etappe van de Dakar 2020 wist Gert Huzink met de Hybride Renault van het Riwald Dakar Team als vijfde vrachtauto te finishen. Heel knap als je bedenkt dat ze taken, normaal door drie cabineleden, nu door hem en Rob Buursen worden uitgevoerd.

Dakar 2020 Gert Huzink Dakar Riwald Team Hybride Renault vrachtauto

Pascal de Baar die met een oranje startnummer rijdt (Dakar Experience klasse) wist een twaalfde tijd neer te zetten in deze negende etappe. Deze finish is ook niet mis, zeker als je bedenkt dat Pascal, Jan en Stefan telkens achterin het veld moeten starten.

“Het begin van deze proef leek net een proef uit een rally die we wel eens hebben gereden in Marokko: veel stenen en op- en afstapjes in de rivierbeddingen", zei Rob Buursen na de finish. "Dit soort proeven zijn behoorlijk pittig voor de truck, maar we merkten wel dat het behoorlijk lekker ging. Na de neutralisatie hebben we nog een lang snel stuk gehad en zo’n 40 kilometer kleinere duinpartijen, waar je met behoorlijke snelheid doorheen kon. Er zaten behoorlijk wat wijzigingen in het roadbook, waardoor het af en toe wat zoeken was, maar al met al zijn we dik tevreden met dit resultaat!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS