Dakar

Dakar 2020: Eerste probleemloze dag voor Gert Huzink: "Echt geen seconde verzaken, wordt direct afgestraft"

Uitgegeven door Bart • 9 januari 2020 09:00 • Print artikel

Gert Huzink kon zeer positief terugkijken op de vierde etappe van de Dakar Rally in Saudi-ArabiŽ. De 48-jarige rijder uit Manderveen snelde met zijn hybride truck naar de vijfde plaats in het dagklassement. Na het forse tijdverlies in de openingsetappe werd deze positie even goed gevierd in het Riwald Dakar Team. Volgens Huzink was het bijzonder zware etappe.

Gert Huzink


"Het was een zeer zware special waarin je echt geen seconde mocht verzaken, want dat werd direct afgestraft met een lekke band of andere schade", zegt Huzink op de website van het Riwald Dakar Team over de special over 453 km tussen Neom en Al-Ula. "Doordat we achter in het veld moesten starten, hadden we erg veel last van het stof, waardoor een foutje snel gemaakt is. Gelukkig kwamen wij daar goed en snel doorheen."

"De proef werd veel afgewisseld met zandpistes en stenen en dat ligt ons truckje wel", aldus Huzink. "We hebben nog niet op de limiet gereden, maar hadden wel een lekker snel ritme. Ik hoop dat we vanaf nu van de problemen bespaard blijven. Dan kunnen we in de top 10 blijven rijden en dat rijdt een stuk prettiger."

Gert Huzink

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS