Dakar

Dakar 2020: Bernhard ten Brinke na 'snelste Dakar-proef ooit': "Nu extra gemotiveerd"

Uitgegeven door Bart • 12 januari 2020 14:50 • Print artikel

Bernhard ten Brinke kende een uitstekende zevende etappe van de Dakar Rally. Samen met navigator Tom Colsoul eindigde de coureur uit Zeddam op de vierde plaats achter de toppers Carlos Sainz, Nasser Al Attiyah en Stéphane Peterhansel. Het verschil met Sainz bedroeg slechts 2:58 en Ten Brinke klom op naar de zevende plaats in het klassement. Bij snelheden van boven de 170 km/uur verliep de special over 546 kilometer extreem snel. "Ik denk dat dit mijn snelste Dakar-proef ooit was", blikt Ten Brinke terug op zijn eigen website.

Bernhard ten Brinke


Op de zandvlaktes van Saudi-Arabië tikte Ten Brinke regelmatig de topsnelheid van 185 km/uur aan. "Op de rustdag hebben de monteurs van Toyota Gazoo Racing superwerk geleverd. De Hilux voelde heel goed en liep als een kogel. Naast de bloedsnelle pistes moesten opnieuw veel duinensecties worden overwonnen. In de duinen hebben we gepusht om daar de grootste tijdswinst te pakken.”

Vanwege de hoge snelheden was er een belangrijke taak voor navigator Tom Colsoul. "Erg lastig, ook omdat we zo hard reden”, aldus Bernhard ten Brinke. “Maar Tom gaf geen krimp. Het was een probleemloze dag. De Toyota ging geweldig en we hebben geen last van stof gehad. We zijn heel erg blij met de vierde plaats en nog blijer met de stijging in het algemeen klassement naar plek 7. Na vandaag zijn we extra gemotiveerd om morgen weer een mooi resultaat neer te zetten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS