Dakar

Dakar 2019: Walkner wint achtste Dakar etappe, drama voor de Amerikaan Brabec, Toby Price profiteert

Uitgegeven door Johan Vis • 16 januari 2019 01:39

De achtste etappe in de Dakar 2019 van San Juan de Marcona naar Pisco was er één met twee gezichten. Matthias Walkner won met KTM de etappe, terwijl zich een drama afspeelde voor Ricky Brabec in de special van 360 kilometer.

Matthias Walkner Dakar Rally 2019

De Amerikaan begon de etappe in San Juan de Marcona als klassementsleider, maar al na 56 kilometer was daar een probleem. Het motorblok van de Honda hield ermee op, waarna Brabec op onfortuinlijke wijze de Dakar Rally moest verlaten.

Vanwege het feit dat Brabec vanwege technische problemen de rally moest verlaten, grepen de rijders van KTM de macht in het algemeen klassement bij de motoren. Waar Walkner er met de dagzege vandoor ging, nam Toby Price de leiding het klassement over ondanks zijn polsblessure.

Op de tweede positie finishte Pablo Quintanilla op slechts 45 seconden achterstand van Matthias Walkner. Price, die de nieuwe leider is bij het motorklassement, nam de derde positie in. De drie coureurs staan binnen zeven minuten van elkaar in het algemeen klassement met nog twee etappes te gaan.

Sam Sunderland eindigde de achtste etappe op een vierde plek, de plek die hij ook in het algemeen klassement bezet. Adrien van Beveren zakte naar de vijfde plek in het klassement. De Fransman begon de dag als de nummer twee in het klassement, maar verloor tijdens de achtste etappe 11m48s op de etappewinnaar.