Dakar

Dakar 2019: Vijfde etappe gestaakt wegens mist! Eduard Nikolaev wint, Gerard de Rooy stoomt door

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 januari 2019 23:44 • Print artikel

De zege in de vijfde etappe bij de trucks in de Dakar 2019 was voor Eduard Nikolaev. Achter de Rus sloot Dmitry Sotnikov aan op de tweede plaats, de derde tijd was voor Siarhei Viazovich. Bij start namen de top 5-rijders van gisteren al snel de benen, bij de Nederlanders liep het nog niet echt. Maar daar kwam in het tweede deel een verbetering. Gerard de Rooy zou finishen op P6 achter teamgenoot Ton van Genugten. Helaas werd de vijfde etappe, die tevens het tweede deel van de marathon-etappe was, vroegtijdig gestopt vanwege slechte weersomstandigheden en mist. De organisatie vond verder doorrijden te gevaarlijk.

Dakar 2019 Janus van Kasteren


Janus van Kasteren viel zelfs wat terug. Maurik van den Heuvel ging wel lekker, gestart vanaf P11 kwam zijn Iveco als zevende langs het tweede meetpunt. Dit ging ook op voor Gerards de Rooy die op dat moment op P5 lag. Van Kasteren had grote pech toen zijn Renault half op de zijkant in een greppel belandde en hij veel tijd verloor. Ook Gert Huzink had de pechduivel op zijn dak gekregen, de Riwaldi coureur had ernstige motorproblemen.

Bij het vijfde meetpunt zag het er rooskleurig uit voor De Rooy op P4, Van den Heuvel op P6, en Ton van Genugten op P8. En zo ging men de neutralisatie in. Het goede nieuws was dat Van Kasteren weer onderweg was, zei het met erg veel achterstand. Uiteindelijk werd de etappe gestopt vanwege mist.
Uitslag etappe 5 Dakar Rally 2019 trucks:
1. Eduard Nikolaev
2. Dmitry Sotnikov
3. Siarhei Viazovich
4. Martin Macik
5. Gerard de Rooy

Morgen is een welverdiende rustdag voordat de coureurs zich opmaken voor de zesde etappe van Arequipa naar San Juan de Marcona. Dit betreft een route met een liaison van 501 km en een special van 309 km.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS