Dakar

Dakar 2019: Erik van Loon herpakt zich in eerste deel marathon-etappe: "Fesh-fesh was extreem los en diep"

Uitgegeven door Johan Vis • 11 januari 2019 11:05 • Print artikel

Veel stenen, fesh-fesh en erg veel stof, dat waren de belangrijkste elementen van de vierde etappe van Dakar 2019. Voor Erik van Loon en Harmen Scholtalbers resulteerde dit in de twaalfde tijd en daarmee waren zij de snelste Nederlanders bij de auto’s. Ondanks lekke banden en even vast staan, waren zij tevreden met het resultaat en kwamen zij het eerste deel van de marathon etappe goed door.

Dakar 2019 Erik van Loon

Het zand was erg los, Van Loon bleek dan ook niet de enige die zich vast reed. “We hebben tien tot vijftien minuten vastgestaan. Maar de feshfesh was extreem los en diep. Daardoor was er dus ook heel erg veel stof. Tussen de stukken met zand waren er stukken met veel stenen. Daar hebben we twee keer lek gereden. Dat kost tijd, maar daar heeft het grotendeel last van gehad.”

Er was geen service in het marathonbivak en zijn de deelnemers op zichzelf aangewezen. “Daar hou je natuurlijk wel een beetje rekening mee onderweg, maar je kunt niet te langzaam rijden. We hebben de twaalfde tijd neergezet, dus we hebben zeker niet te langzaam gereden. De auto staat er goed bij, we hebben een checklist en die gaan we doorlopen om de auto weer goed te krijgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS