Dakar

Dakar 2019: Becx beloont monteurs met goede prestatie na slapeloze nacht: "We zijn een heel klein team, maar..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 januari 2019 15:34 • Print artikel

Dat Michiel Becx en Edwin Kuijpers aan de finish van de tweede etappe staan, hebben zij volledig te danken aan het harde werken van hun monteurs. Na de versnellingsbakproblemen van gisteren heeft het team de hele nacht doorgewerkt om de auto op tijd klaar te krijgen. Met de MitJet begonnen zij helemaal achteraan en reden zij, zonder risico’s, naar voren om als 58e te finishen.

Dakar 2019 Michiel Becx

©

“Ik ben wel trots op onze jongens!”, vertelde Becx. “We zijn een heel klein team, maar we hebben het wel gedaan. Vandaag wilden we zonder problemen naar de finish rijden zodat de monteurs een rustige avond hebben. Dat is gelukt, mede omdat we uit de problemen bleven, was deze proef met de MitJet Off-Road goed te doen. Serieuze duinen met steile afdalingen en verschillende omgevingen en ondergronden. We hebben niet één keer vastgezeten. Niet alleen de jongens in het bivak hebben hun best gedaan, ook Edwin heeft goed gewerkt. Ik ben erg blij met dit team.”

Becx stond vanochtend maar net op tijd aan de start. “We moesten om zeven uur uit het bivak, om kwart voor zeven zat de bak eronder. Het was spannend, maar het is gelukt. En nu staan we in San Juan de Marcona. Morgen gaan we richting Arequipa en rijden we 331 kilometer op snelheid. Wederom een serieuze test dus.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS