Dakar

Dakar 2019: Andrey Karginov pakt zege bij de trucks, bijltjesdag bij de Nederlanders + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 januari 2019 20:24 • Print artikel

De derde etappe van de Dakar 2019 is gewonnen door Andrey Karginov met achter hem Federico Villagra uit het Dakar Team de Rooy op de tweede positie. De derde plaats kwam op naam van Dmitry Sotnikov. De route van 796 km met daarin een special van 331 km werd door de Karginov afgelegd in een tijd van 4 uur 6 minuten en 25 seconden. Voor de Nederlanders was het een harde dobber. De grote uitzondering was Janus van Kasteren, die met zijn Renault gaandeweg de route doorstootte naar de top 5. Dat was een hart onder de riem voor Mammoet Rallysport, na de pech van Martin van den Brink.

Dakar 2019 Janus van Kasteren


Gerard de Rooy die zo goed van start ging in de eerste twee etappes, verloor flink wat tijd in de eerste helft van de route vandaag. Janus van Kasteren haalde de Brabander zelfs bij het derde meetpunt in. De Rooy kwam daar langs met een achterstand van 1 uur en 26 minuten op dat moment snelste truck, die van de Rus Andrey Karginov. Echter na de eerste helft ging het hard bergaf met de Nederlanders en de een na de ander verloor veel tijd, behalve Van Kasteren die tot aan het zevende meetpunt nog steeds op P6 koerste.

Voor Martin van den Brink was de Dakar een kort avontuur. De crash van gisteren eiste een te hoge tol van de Renault, waardoor de equipe niet meer verder kon in de race.

Top vijf derde etappe Dakar 2019
1. Andrey Karginov
2. Federico Villagra
3. Dmitry Sotnikov
4. Eduard Nikolaev
5. Martin Macik

Voor morgen staat de route van Arequipa naar Tacna op het programma. Het behelst een liaison van 259 km en een special van maar liefst 405 km.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS