Dakar

Dakar 2018: Al-Attiyah wint openingsetappe, Bernhard ten Brinke opent met tweede tijd

Uitgegeven door Johan Vis • 7 januari 2018 00:40 • Print artikel

Nasser Al-Attiyah heeft de openingsetappe van de 40ste editie van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De Qatarees, uitkomend voor Toyota Gazoo Racing deed iets meer dan 20 minuten over de eerste etappe, met op zijn hielen Bernhard ten Brinke. De Nederlander, en teamgenoot van Al-Attiya, werd tweede op slechts 25 seconden achterstand.

Nasser Al-Attiyah

De start van de rally kende direct duinen, waarbij Toyota’s een ijzersterke start bezegelde met een prachtige 1-2. Maar er was nog meer Nederlands succes.

Zo finishte Peruaan Nicolas Fuchs als derde over de 31 kilometer lange etappe in de door Wevers Sport geprepareerde Borgward. De vierde tijd was voor debutant Bryce Menzies in de X-Raid Mini, terwijl Nani Roma de top vijf compleet maakte in de tweede Mini.

Problemen waren er voor Peugeot en voor de gebroeders Coronel in hun Amerikaanse buggy van Damen Jefferies. De Franse equipe was niet terug te vinden in de top tien. Zo finishte de eerste Peugeot Peugeot 3008DKR Maxi op een elfde positie met Stephane Peterhansel. Ook teamgenoot Sebastien Loeb kwam over de korte etappe er niet zonder kleerscheuren uit. Zo had de Fransman problemen met zijn remmen. Maar goed de Dakar wordt niet gewonnen in de eerste etappe.

Tim en Tom Coronel in ‘ The Beast’ kenden ook geen goede start. Technische problemen gooiden roet in het eten en kwamen op meer dan anderhalf uur achterstand over de finish.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS