Dakar

Dakar 2012: De goudzoekers van Team De Rooy, 1-2-3tje, Gerard de Rooy leidt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 januari 2012 23:16 • Print artikel

Gerard de Rooy nam revanche voor de etappe in de Dakar 2012 van gisteren, door vandaag de etappe van San Juan naar Chilecito te winnen. De Nederlander was de snelste over de 236km lange special. Daar bleef het niet bij want ook de teamgenoten bij het Petronas Team De Rooy volgden in het spoor met op de tweede plek Hans Stacey op slechts 1’13. Miki Biasion pakte de derde plaats, en maakte daarbij het Team de Rooy podium vol. De Italiaan eindigde op 1’43 van de winnar. De grote verliezers waren de Kamazzen.

Tweede dagzege Gerard de Rooy in Dakar 2012


Ook voor Marcel van Vliet was het een goede etappe. De Veka Racing-rijder eindigde op de vierde plek gevolgd door een andere Veka rijder; Franz Echter. De Duitser eindigde op 9’38, terwijl Ales Loprais de top 6 vol maakte met zijn Tatra truck op 10’42 van Gerard de Rooy.

Verder staat er in de top 10 nog een Nederlander vandaag, namelijk die van Peter Versluis. De eigenaar Veka Racing gaat steeds beter draaien en reed een goede etappe op zo’n zware dag. Versluis eindigde daarbij op een nette achtste plek op 12’47. Pascal de Baar heeft zijn truck ook naar Chilepito kunnen brengen, de inwoner van Apeldoorn eindigde op een 13e positie op 16’44.

In het algemeen klassement staat Gerard de Rooy nu aan kop met 2’42 op de winnaar van de Dakar in 2007 in de trucks, Hans Stacey. In de top 3 van het algemeen klassement staat nog een andere rijder van het IVECO Team de Rooy, Miki Biasion, op 3’06. Op de vierde plek staat Loprais op meer dan 10 minuten van De Rooy, gevolgd door Ardavichus, de Kazaak die op plek 5 staat. Van Vliet maakt de top 6 compleet op 19’22. De Dakar is nog lang, maar de Nederlanders zijn zeker kansrijk.

Tekst: Johan Vis

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS