Dakar

Daar komen de Russen!: Nikolaev wint ook etappe 2 voor Gerard de Rooy! Zware koprol Martin van den Brink

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 januari 2019 21:02 • Print artikel

De tweede etappe bij de vrachtauto's in de Dakar 2019 van Pisco naar San Juan de Marcona is gewonnen door Eduard Nikolaev. De Rus stuurde zijn Kamaz net als gisteren als snelste over de streep in een tijd van 3 uur 47 minuten 51 seconden. Slechts 2 minuten en 39 seconden achter hem finishte Gerard de Rooy als tweede. Als derde kon Dmitry Sotnikov naar het bivak. De special van 342 km was geen makkelijke onder andere Martin van den Brink kreeg het al zwaar te verduren bij het eerste meetpunt. Ton van Genugten sloot de top 5 af.

Dakar 2019 Gerard de Rooy


De equipe van De Rooy ging al meteen vanaf de start in de aanval en reed zelfs op kop langs het eerste meetpunt voor rivaal Nikolaev en teamgenoot Ton van Genugten. Ook Maurik van den Heuvel deed goede zaken met de start op P4. Onderweg was het stuivertje wisselen in de top vijf waar uiteindelijk de Rus Nikolaev het voordeel naar zich toe trok. De kopman van Dakar Team De Rooy bleef strak in de achtervolging op de winnaar van de eerste etappe en finishte als tweede met Dmitry Sotnikov in zijn kielzog.

Dakar 2019 Federico Villagra


De Renault van Martin van den Brink had het zwaar te verduren , al vroeg in de wedstrijd maakte de truck een koprol, de crew bleef ongedeerd. Volgens Mammoet Rallysport stak Janus van Kasteren een helpende hand door het gevaarte weer overeind te zetten. Pas na 2,5 uur leek er weer schot in de zaak te komen.

Top 5 tweede etappe vrachtauto's Dakar 2019

1.Eduard Nikolaev
2.Gerard de Rooy
3.Dmitry Sotnikov
4.Federico Villagra
5.Ton van Genugten

Morgen staat er een route op het programma van San Juan de Marcona naar Arequipa over 467 km met een special van 331 km, waar men onder andere te maken krijgt met de duinen van Acari.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS