Dakar

Beste Nederlander in de Dakar bij de motoren: "Ik heb nergens pijntjes, ik voel me goed"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 21 januari 2018 15:12 • Print artikel

Maikel Smits deed mee aan de Dakar Rally 2018 om plezier te hebben en te genieten. Dat is gelukt, en als bonus behaalde de rookie de 26ste plaats, waarmee hij als beste Nederlander zijn medaille mocht ophalen aan de eindstreep in Cordoba. "Ik ben heel blij met hoe het is gegaan."

Dakar 2018 Maikel Smits


De veertigste editie van de Dakar Rally gaat de boeken in als in elk geval de zwaarste van de laatste tien jaar. Die volbrengen, was al een prestatie op zich. 54 van de 139 in Lima gestarte motorrijders haalden de finish in Cordoba niet. Smits daarentegen kwam geen moment in de
problemen en staat nog opvallend fris en fit aan de eindstreep. "Alles werkt nog, ik heb nergens pijntjes, ik voel me goed", zegt hij. "Het is allemaal vlekkeloos verlopen. Met het BAS Dakar Team is alles goed gegaan, onder elkaar was het gezellig, de routes waren prachtig " zelfs van de liaisons heb ik genoten."

Vanaf zijn startplaats 128 kroop Smits elke dag een beetje naar voren in het klassement: 60ste op dag 1, 37ste op dag 3, 34ste op de rustdag, 30ste op dag 10 en uiteindelijk 26ste aan de finish. "De laatste etappe vond ik eigenlijk nog de lastigste. Het was best spannend, met stof en stenen, en ik was nerveus. Ik heb veel te langzaam gereden, maar ik wilde niet op de laatste dag nog een fout maken. Onderweg heb ik wel veel zitten nadenken over hoeveel plezier ik de afgelopen twee weken heb gehad. Zelfs op de zwaarste momenten was het mooi."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS