Dakar

Bernhard ten Brinke is herenigd met een 'oude bekende' richting Dakar 2020: "Meerjarige samenwerking"

Uitgegeven door Johan Vis • 6 februari 2019 13:10

Bernhard ten Brinke zet een belangrijke volgende stap in zijn rallycarrière. Om optimaal aan de start te staan van de Dakar Rally 2020 rijdt de Nederlandse fabrieksrijder van Toyota Gazoo Racing een volledige wedstrijdkalender. Bernhard wordt hierbij genavigeerd door een oude bekende: de Belg Tom Colsoul.

null

Om de volgende stap te kunnen maken volgt Bernhard ten Brinke het voorbeeld van de andere toprijders in de off road rallysport. Gedurende seizoen 2019 zal de Nederlander over de hele wereld rally’s rijden met de Toyota Hilux van Toyota Gazoo Racing. “Ervaring is belangrijk in deze sport. Net als het opbouwen van automatismen; zowel als rijder als in het samenspel met mijn navigator”, motiveert Bernhard ten Brinke de belangrijke stap.

Enkele weken na de Dakar Rally 2019 waarin Bernhard ten Brinke opnieuw liet zien bij de wereldtop te horen, begint de voorbereiding op de aanstaande editie van de zwaarste rally ter wereld. Van 21 tot en met 26 februari beleven Bernhard en Tom hun reünie in de Manateq Qatar Cross Country Rally. Dit is de eerste ronde van de World Cup for Cross Country Rallies, het WK waaraan de Toyota-equipe zal deelnemen.

“Ik ben blij dat Tom heeft toegezegd om weer bij mij in de auto te stappen voor een meerjarige samenwerking”, vertelt Bernhard. “Wij hebben in 2014 en 2015 prettig en succesvol samengewerkt en zijn ondertussen allebei gegroeid als sportman. Om successen te kunnen boeken in de off road rallysport en specifiek in de Dakar Rally is een navigator van wereldklasse als Tom absoluut een must.”

De Belgische navigator kijkt ook uit naar de hernieuwde samenwerking met de Nederlandse fabrieksrijder van Toyota. “Ik ben dankbaar dat Bernhard me de kans heeft gegeven om mee te bouwen aan dit meerjarenproject. Ik ga het met beide handen aanpakken”, stelt Tom Colsoul. “Ik ben ervan overtuigd dat we nu allebei verder zijn dan in onze vorige periode samen. De Qatar Cross Country Rally is meteen een mooie start. Het is qua navigatie misschien wel de lastigste rally van het jaar.”

In 2014 en 2015 vormen Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul ook al een succesvol team in een Toyota Hilux van Overdrive Racing/Hallspeed. De samenwerking bracht de Nederlands/Belgische equipe onder meer de 7e plaats in de Dakar Rally 2015. Nog altijd de beste eindklassering in Le Dakar voor Bernhard ten Brinke.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS