Karting • CIK-FIA

De Nederlandse leeuw brult tijdens Motorsport Games! Goud voor Nina Pothof en Bastiaan van Loenen namens Team The Netherlands

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 november 2019 19:48 • Print artikel

Wilhelmus voor Team The Netherlands! Team The Netherlands heeft goud gehaald tijdens de Motorsport Games op Circuit Vallenlunga. De 16-jarige Nina Pothof (finaliste FIA Girls On Track Challenge) en de 15-jarige Bastiaan van Loenen vertegenwoordigden Nederland tijdens de Karting Slalom Cup. Voor Nina geen ongebruikelijk iets door haar ervaring tijdens de Girls On Track Karting Challenge die zij de afgelopen twee jaar heeft doorlopen. Bastiaan is ook geen onbekende in de kartsport, maar slalom is niet iets wat hij met regelmaat had gedaan. Toch hebben deze twee het voor elkaar gekregen om alle andere teams te verslaan en zich zo te plaatsen in de finale tegen Team Belgium. Met 3.925s verschil wonnen Pothof en van Loenen de gouden medaille en klonk het Wilhelmus uit de speakers op het Vallelunga circuit vlakbij Rome.

Nederlandse leeuw brult op Motorsport Games Goud voor Nina Pothof en Bastiaan van Loenen namens Team The Netherlands

"Het podium was ongelooflijk bijzonder om mee te maken. Met het Wilhelmus op de achtergrond en de medaille die we kregen. Ik zal dit evenement nooit meer vergeten", zei Nina Pothof. Teamgenoot Bastiaan van Loenen sloot zich daar bij aan. "De FIA Motorsport Games was een super mooie ervaring om überhaupt mee te mogen maken en het voelt geweldig om nu dan ook nog een gouden plak mee terug te nemen."

Nederlandse leeuw brult tijdens Motorsport Games! Goud voor Nina Pothof en Bastiaan van Loenen namens Team The Netherlands

Door de vele regenval dat weekend werd de afsluitende ceremonie verplaatst naar binnen. In de dome waar de Digitale cup zich had afgespeeld stond er nu een podium opgesteld om zo alle winnaars van het gehele motorsport weekend te huldigen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS