Karting • Chrono

Tommie van der Struijs laat talent ook in de Mini Parilla-klasse zien: "Al heel goed voorbereid op het NK"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2019 15:40 • Print artikel

VENRAY – Het was tot het laatste moment knokken om de overwinning in de Mini Parilla-klasse. Uiteindelijk haalde karter Tommie van der Struijs de fraaie tweede plaats tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap. Voor de tienjarige Nuenenaar was het een eenmalige deelname als training voor de aanstaande ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max die op hetzelfde circuit wordt gehouden.

Tommie van der Struijs

“Op zich is de tweede plaats wel goed. Ik had natuurlijk gehoopt op de eerste plaats, maar dit is ook wel goed. Het is pas de eerste keer dat ik aan deze wedstrijden meedoe”, zei Tommie. “De kwalificatie was niet zo goed. Toen hadden we de bandenspanning en de motor niet goed. Maar de eerste race was top.” Want die had hij gewonnen. Daarna werd hij tweede in de tweede race. En dus stond hij gelijk met zijn grote rivaal van het weekeinde Dylan Visser die in de eerste race namelijk tweede was geworden en eerste in de tweede race.

Bij aanvang van de derde race stonden de twee kemphanen dus gelijk in de strijd om de dagzege. Lange tijd lag hij op koers om die race te winnen, maar in de slotfase kwam Visser dichterbij en uiteindelijk passeerde die Tommie. “Ik kwam vlak daarvoor een achterligger tegen en ik wilde binnendoor steken om hem voorbij te gaan. Maar toen kwam die achterligger ineens naar binnen terwijl ik had verwacht dat hij op de ideale lijn zou blijven. Ik moest op de rem gaan staan en toen kwam Dylan me voorbij.”

Niettemin had Van der Struijs bewezen dat hij ook in een voor hem onbekende klasse heel snel is op zijn Parolin-kart. Want in zijn ‘eigen’ kampioenschap, het Nederlands kampioenschap Rotax Max in de Micromax-klasse, is hij ook altijd vooraan te vinden. Het zegt iets over zijn kwaliteiten als rijder en over het topmateriaal dat hij tot zijn beschikking heeft. Zijn motorafstelling wordt gedaan door de vermaarde Albert Siegers. “Hij heeft vroeger voor Mario Siegers gesleuteld en is kampioen geworden in het EK karten. Ook heeft Albert vroeger frames gemaakt waar Max Verstappen nog op heeft gereden. Dankzij Albert heb ik een heel goede motor. Ik ben heel blij met hem.”

Tommie van der Struijs

Hoewel het materiaal in het karten een grote rol speelt, is de coureur minstens net zo belangrijk. En dat Tommie een uitstekend rijder is, bewijst hij wel door zijn vele podiumplaatsen die hij dit seizoen al gewonnen heeft. Bovendien laat hij niets aan het toeval over. Want de talentvolle Brabander deed natuurlijk niet zomaar een keer mee in het GK4-kampioenschap. Omdat de komende ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max ook op het circuit van Venray wordt gehouden, kon Tommie zo al mooi de baan in raceomstandigheden ervaren.

“Ik vind het een lastige baan”, zei Tommie. “Hij is heel technisch. Er zitten ook een paar blinde bochten in waarin waardoor je niet ziet waar de bocht heen gaat. Op zich is dat wel leuk. En nu ken ik de baan al goed. Dat is fijn. Zo ben ik al heel goed voorbereid op het NK!”

Tommie van der Struijs bedankt zijn trouwste supporter Ingrid Siegers, Kart Service Brabant, Albert Siegers voor het afstellen van het chassis en de motor, Jeffrey Roeffen en zijn vader en moeder.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS